Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Όλη η αλήθεια για τους χορτοφάγοι!


Η σχέση χορτοφαγίας και επιθετικής συμπεριφοράς είναι κάτι που είχε παρατηρηθεί από την αρχαιότητα. Νέες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν πλέον αυτήν την παρατήρηση και κατατάσσουν την χορτοφαγία ως μία από τις μεγαλύτερες αιτίες πρόκλησης βίαιης συμπεριφοράς αλλά και εμφάνισης ψυχολογικών προβλημάτων (μεγαλομανία, ναρκισσισμός, σχιζοφρένεια).
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μέσα στις πρωτεΐνες του κρεάτος υπάρχει μία ουσία που βοηθάει στο να διατηρηθούν σε ισορροπία κάποια νευρικά κέντρα του εγκεφάλου που σχετίζονται και επηρεάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά. Η έλλειψη αυτής της πρωτεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα όχι μόνο για το ίδιο το άτομο αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα! Χαρακτηριστικά παραδείγματα χορτοφάγων (τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους): Adolf Hitler, Pol Pot, Charles Manson, Genghis Khan, Χρήστος Παπαδόπουλος, Ασημάκης Κατσούλας.

Μάλιστα το γεγονός ότι ακόμα και ο Κάιν (ναι, αυτός που σκότωσε τον αδελφό του) ήταν χορτοφάγος, οδήγησε τον καρδηνάλιο Giacomo Biffi στο επιστημονικό συμπέρασμα ότι ο Αντίχριστος δεν μπορεί παρά να είναι χορτοφάγος (οπότε άκυρο για David Hasselhoff).
Πηγές: http://www.vegetariansareevil.com/
http://www.bbc.co.uk/
http://edition.cnn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: