Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Jesus Camp

Δεν ξέρω πόσο γνωστό είναι και αν το έχουν δει οι περισσότεροι αλλά σήμερα θα μιλήσω για το ντοκιμαντέρ Jesus Camp. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με μία κατασκήνωση για παιδιά όπου μία τρελή, η Becky Fischer, «διδάσκει τον λόγο του θεού σε μικρά παιδιά». Άλλοι τρελοί, οι γονείς των παιδιών, στέλνουν τα παιδιά τους εκεί κάθε καλοκαίρι να αποτρελαθούν και αυτά τελείως και όλοι μαζί να δοξάσουν τον Κύριο. Η όλη ιστορία θα ήταν αστεία αλλά ενώ στην αρχή το ντοκιμαντέρ φαίνεται αρκετά διασκεδαστικό σιγά σιγά αντιλαμβάνεσαι την πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί όλα αυτά τα παιδάκια  που αρχίζεις και τρομάζεις. Μέχρι το τέλος του ντοκιμαντέρ ένα αίσθημα θλίψης, κατάθλιψης, απογοήτευσης και οργής σε έχει κυριεύσει. Τουλάχιστον αυτό έπαθα εγώ. Ξεκινάμε όμως με το trailer για να καταλάβατε περί τίνος.


Έκατσα και έφτιαξα μερικά screenshots με κάποια σημεία που ίσως δείχνουν το μέγεθος της τραγικότητας αλλά είναι και κάπως αστεία, έτσι νομίζω δηλαδή. Εδώ είμαστε κάπου στην αρχή του ντοκιμαντέρ όπου τα παιδάκια δεν έχουν φτάσει ακόμα και η Becky Fischer κάνει τον τελευταίο τεχνικό έλεγχο για να μην πάει τίποτα στραβά. Τι έλεγχο δηλαδή, πάλι προσεύχεται η βλαμμένη.


















Η ίδια, προετοιμάζει την παρουσίαση του λόγου του θεού. Πάντα λίγο Photoshop βοηθάει...

Τα παιδάκια έρχονται και η Becky Fischer αρχίζει την πλύση εγκεφάλου. Παρομοίωση της αμαρτίας με μικρό χνουδωτό ζωάκι που πρέπει να το σκοτώσεις όσο είναι νωρίς...



















































Εδώ παιδάκι που έχει ξεφύγει, νομίζει ότι του μιλάει το άγιο πνεύμα. Τραγικό.



































































Επειδή το κούρασα δυο-τρία καρέ ακόμα και τέλος. Τα παιδάκια αφιερώνουν τη ζωή τους στον Ιησού και μαθαίνουν να προσεύχονται παντού και πάντα. Ακόμα και όταν παίζουν bowling...


















Ή όταν χορεύουν...


















Αυτή η τρελή αλλά και οι γονείς των παιδιών είναι υπεύθυνοι για μια γενιά αμόρφωτων, θρησκευτικά φανατισμένων παιδιών έτοιμα να κάνουν τα πάντα στο όνομα του Ιησού. Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο και διδάσκονται στο σπίτι αλήθειες όπως πχ ότι η θεωρία του Δαρβίνου δεν ισχύει και ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε όπως ακριβώς γράφει η αγία γραφή... Πάνω απ' όλα τα μαθαίνουν να είναι πάντα έτοιμα για θρησκευτικό πόλεμο.



































Εμπρός για πολλά μικρά αμερικανοταλιμπανάκια!!!!

2 σχόλια:

Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είπε...

Το πρόβλημα με κάτι τέτοια είναι ότι δεν ξέρεις αν σε έχει καταλάβει το Άγιον Πνεύμα ή δαίμονας. Επίσης ότι ο πολύς χριστιανισμός σε κάνει ισλαμιστή.

Βρομιστεράκι είπε...

Τι μου τη θύμησες αυτή τη φλύκταινα...
Τάση προς εμετό με έπιασε πάλι.